You-Tube

You-Tube

Artiklar

FUB-dans 2015

+Ung förstärkning. Åttaårige Oscar Eklöf kom till dansen med en gitarr i näven. Han kallades upp på scenen av gitarristkollegan Anders Tegnér. "Det hade han aldrig trott", sade mamma Eva-Lena nedanför scenen.

På scen med idolerna

2015-05-15

Dansband Det kom mer än dubbelt så många som förra året. Dans för funktionshindrade blev en succé för Vallonen i Överum.

Kön ringlar lång utanför Vallonen när vi hör hur dansbandet Larz-Kristerz stampar igång inne i danslokalen. En av de köande kan inte hålla sig utan börja dansa för sig själv i kön.

– Jag är på danshumör, förkunnar hon för omgivningen.

Entusiasmen och dansglädjen är det inget fel på hos den här publiken. Inne i Vallonen är dansgolvet välfyllt. Larz-Kristerz kör låtar som "Här på landet", "Det måste gå att dansa till" och "Lyckliga gatan". Där är par som dansar tätt ihop, andra som dansar för sig själva och några framme vid scenen som spänt följer bandets alla rörelser.

Knappt 200 var föranmälda till dans och en bit mat när FUB-dansen började på eftermiddagen. Senare under kvällen är det dans för allmänheten.

Upplägget med att det kända dansbandet Larz-Kristerz gör två spelningar på Vallonen på en och samma dag föddes förra året.

–  De hade en spelledig dag, och vi hade pratat om att göra en FUB-dans då också, säger Mikael Johansson, styrelseledamot i Överums Folkpark Vallonen.

Den gången kom det 90 besökare. I år blev publiksiffran det dubbla. Egentligen utan att arrangörerna ansträngt sig mer för att marknadsföra arrangemanget.

– Kanske är det kommunerna som blivit bättre på att informera om arrangemanget ute på gruppboendena, fundera Mikael Johansson.

FUB-dansen har lockat sällskap från Oskarshamn, Hultsfred, Norrköping och Valdemarsvik. Här finns till och med ett litet gäng från Borlänge.

– De är en liten svans till Lars-Kristerz, berättar Mikael Johansson.

Spelningen senare på kvällen väntades dra ungefär den dubbla publiksiffran.

  Ulrik Alvarsson – 0490 666 17

Artiklar